Δημήτρης Μιλτ. Σαμαρτζής, MD, PhD


Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευθείς στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με μεταπτυχιακούς τίτλους στην «Κλινική Νευροψυχολογία», στη «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία» με κατεύθυνση στη Νευροφυσιολογία και στις Νευροεπιστήμες, και διδακτορική διατριβή στη Ψυχονευροανοσολογία.

Έχει καταγράψει πολυάριθμες συμμετοχές και έχει ανακοινώσει εργασίες του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετάσχει σε κλινικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ερευνητικού Κέντρου για τη Νόσο Alzheimer και του Ψυχιατρικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, καθώς και του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Φαιναρέτη). Είναι υπεύθυνος ψυχίατρος του Συμβουλευτικού Σταθμού για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».

Διαθέτει μακρά εκπαίδευση και εκτενή εμπειρία στην αντιμετώπιση (φαρμακευτική και ψυχοθεραπευτική) αγχωδών διαταραχών (κρίσεις πανικού, φοβίες, ιδεοψυχαναγκασμοί), διαταραχών του συναισθήματος (διπολική διαταραχή, κατάθλιψη), σεξουαλικών διαταραχών, ψυχώσεων, διαταραχών μνήμης (άνοια), προσωπικότητας, συμπεριφοράς, καθώς και διατροφικών διαταραχών (ανορεξία, βουλιμία) και ψυχοσωματικών νοσημάτων.